Endüstriyel Üretimlerde Stevia Kullanımı
Parekendede gördüğünüz tatlandırıcılar hemen hemen hepsi karışım şeklinde piyasaya sunulmaktadır. Ana bileşeni (Stevia, sukraloz, sakarin vs) olarak farklılık gösteren bu karışımlar; toz pişirilebilir, toz masa üstü stickler, tablet tatlandırıcılar, sıvı tatlandırıcılar olarak bölümlere ayrılır. Bu tatlandırıcı karışımlarının tatlılık dereceleri farklıdır ve kullanılacak ürüne göre çeşitlilik göstermektedir.
Endüstriyel üretimlerde ise stevia, sukraloz gibi yüksek yoğunluklu tatlandırıcılar hammadde olarak tek başına tercih edilebileceği gibi, parekende ürünlere benzer karışımlar da kullanılabilir.
Bu noktada üretici ne istediğini iyi bilmelidir. Diyet ürün çıkarmak isteyen işletmelerin çok büyük bir çoğunluğu şeker yerine kullanacağı; tatlılığı, kuru madde oranı değişmeyecek ve türk tatlılarındaki kıvam,karamelizyon, ağdalaşmayı sağlayacak ürün arayışına girmektedir.
Fibrelle Prebiyotik Lifli Stevialı Tatlandırıcı tam da bu ihtiyaçları karşılayacak özel bir üründür. Şekerle birebir kullanılır, ve şekere benzer tat profili sağlar.
Peki kendi formülasyonunuza göre size özel tatlılık seviyesinde, kalori değerine sahip, kuru madde oranı ayarlanabilen bir ürün ararsanız süreç nasıl işleyecek?
Bu noktada Fibrelle ailesi olarak üreticilerimize istedikleri tatlılık oranında, üretecekleri ürün profiline göre uygun karışımlar hazırlamaktayız.
Siz de diyet, diyabetik ürün üretmek istiyor fakat mevcut ürünlerimiz ihtiyacınızı karşılamıyorsa bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Merve Özdemir/Kalite Güvence Mühendisi
YORUM YAP