Hibiskus Çayı
- Sıcağa dayanaklı bir cam sürahi
- 10 veya 12 tane hibiskus çiçeği
- 1 tane çubuk tarçın
- Küçük bir parça taze zencefil
- İsteğe göre taze nane, limon dilimleri, stevia, monkfruit, eritritol yada allulose (hangisi elinizin altında varsa)
- Sürahinizin aldığı kadar sıcak su
Bir cam sürahinin içine hibiscus çiçeği, tarçın ve bir parça kestiğiniz zencefili ilave ederek, üzerine kaynatmış olduğunuz sıcak suyu ilave edip, ağzını kapatın. Dışarda demleyerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bekletin orda.
Servis yapmadan önce içine buz, nane ve limon dilimleri ekleyip biraz daha bekletin buzdolabında. Bardağınıza alırken, süzgeç yardımı ile süzdükten sonra bardağınıza buz, limon dilimi ve isteğe göre stevia ile tatlandırarak servis yapabilirsiniz. Kış günlerinde de sıcak çay şeklinde tüketebilirsiniz..
Ben çok beğendim rengini vede tadını, hemde içine ilave ettiklerinizle sağlıklı bir ketojenik içecek. Ödem attırıcı, kanınızı dengeleyici, tansiyon düşürücü, karaciğer dostu, c vitamininden zengin, kilo verdirici, iştah kesici, antioksidan vb.. bu içeceği umarım bu versiyonu ile çok beğenirsiniz.